Vujošević ide na transplantaciju bubrega, reprezentativcima i Savezu poslao poruku

Vujošević ide na transplantaciju bubrega, reprezentativcima i Savezu poslao poruku


Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević na oficijelnoj stranici Košarkaškog saveza BiH objavio je da ide na transplantaciju bubrega, te da Savez preuzme vođenje reprezentacije dok je on odsutan.

Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svjestan zahtijevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije”, poručio je Vujošević.

Kako je dalje naveo, on očekuje da se reprezentativci “suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju”.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvijesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima”, poručio je Vujošević.

Izvor: Fokus.ba

Video u fokusu


Facebook Comments