Male investicije koje mnogo znače građanima: U Živinicama postavljene nadstrešnice na autobuskim stanicama

Male investicije koje mnogo znače građanima: U Živinicama postavljene nadstrešnice na autobuskim stanicama

Na autobuskim stajalištima Centar i Križaljka, na inicijativu Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića ove sedmice postavljene su nadstrešnice sa klupama koje će biti od izuzetne koristi građanima koji svakodnevno koriste usluge javnog prevoza.

Infrastruktura ovog tipa na području Općine Živnice je nedostatna, što građanima naročito u zimskim i kišnim uvjetima stvara velike poteškoće dok čekaju prevoz.

Načelnik Samir Kamenjaković istakao je da će se u narednom periodu u okviru uređenja cjelokupnog grada posvetiti i veća pažnja na uređenju svih autobuskih stajališta, kako bi se građanima olakšale usluge korištenja javnog prevoza, i stvorio kvalitetniji ambijent življenja.

“Smatram da svaki dan trebamo poboljšavati ambijent življenja našim građanima, u Općini Živinice. Ovih dana smo realizovali podstavljanje nadstrešnica na dvije stanice, na dva mini autobuska stajališta, što će građani zaista moći korisno da iskoriste. Godinama na Centru imamo situaciju gdje građani kada je kiša ili nevrijeme nemaju gdje da se sklone. Iz tog razloga smo odlučili da popravimo ta mjesta, odnosno mjesta gdje građani najviše čekaju autobus. Trudit ćemo se narednih godina da uredimo sve naše autobuske stanice, da budu savremenije, jer mi smo proglašeni gradom, a to trebamo i pokazati”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

Izvor: samirkamenjakovic.ba

Facebook Comments