TuzlaU fokusu

Ma pusti sve fešte ovog svijeta, NJIHOV OSMIJEH JE BITAN!




Kad sam prije skoro 3 godine došla na Kameleon, jedna od prvih stvari koje su mi kolege ispričale jesu kako dobre rođendanske partije imaju svake godine. Naravno odmah sam pitala, kad je taj famozni rođendan da u svojoj glavi posložim koliko treba čekati za tu feštu i hoću li se uopšte do tada zadržati na radiju, jer studentski poslovi nisu baš dugoročni.

Piše: Damira Ibranović

Osim u glavi, posložilo se i sve drugo da sam ostala dio kameleonske ekipe do 26. decembra 2016. Sjajna fešta je to bila. Te godine, prošle godine, a vjerujem kolegama na riječ da je tako bilo i godinama unazad.

U međuvremenu, od rođendana do rođendana, od ljeta do ljeta, dešavali su se projekti i mnogo lijepih, uspješnih priča. Prva koja me je baš dodirnula, onak’ u dubinu duše bila je ona koju smo pričali skupa s Fondacijom Junuzović i kad smo uspjeli klincima s dječije onkologije UKC-a Tuzla pružiti malo više nego što su imali tokom tih teških dana života koje su trebali provesti muzgavi od čokolade i praveći kolače od blata, umjesto u bolničkom krevetu.

Tad sam shvatila da radim u jednoj odrasloj firmi kojoj nije cilj samo trenutno nasmijati slušatelja koji je na 102.7, nego napraviti mnogo veće i važnije stvari.

Shvatila sam da sam i ja odrasla u onom momentu kad mi se dopala ideja da umjesto rođendanske fešte ove godine ROĐENDAN POKLONIMO DJECI! Pogotovu da se pridružimo velikoj akciji koja će oooogromnom broju klinaca i kliinceza izmamiti osmijeh, pružiti ono što nemaju, a potrebno im je ili što je još ljepše…OVO JE PRILIKA DA IM POKLONIMO ONO ŠTO SILNO ŽELE A NEMAJU! Ono što im roditelji nisu u mogućnosti priuštiti!

Izmamimo te krezave osmijehe, možda i bez zubića, ili one sa svježe izraslim „novim“ zubićima… Nije važno koliko im je godina VAŽNO JE DA IM ISPUNIMO ŽELJE! Jer praznici nisu to to bez radovanja, bez dijeljenja, bez šuškavih šarenih papira i mašna, kolača i ljudi koji su tu da vas učine sretnim!

Kameleon je tu da sreću svog 26. rođendana podijeli sa djecom! A imamo i vas koji ste s nama svih tih 26 godina s nama dijelili našu sreću i sigurna sam da ćete nam ispuniti i ovogodišnju rođendansku želju i umjesto nama, pokloniti njima!

Ove godine DARUJEMO I SLAVIMO, ludujemo uz Crvenu jabuku u Zimskom gradu i jedva čekamo vidjeti sve te silne dječije osmijehe!

Rođendanski poklon, tj. donaciju za one kojima će to najviše značiti, možete uplatiti putem Kameleonove otvorene rođendanske kampanje na web stranici www.darujislavi.ba ili ukoliko se predloženo ne uklapa u Vaše želje, uplatite naš poklon na WORLD VISION BiH, transakcijski račun u Raiffeisen banci 1610000000000011, broj partije: 030001416-4, uz naznaku ‘Za Kameleonov rođendan’ . 

Svaki donator će primiti izvještaj sa svim relevantnim informacija koje će između ostalog sadržavati zahvalnicu od strane djeteta.  Iznos nije ograničen ni minimalno ni maximalno – nego taman onoliko koliko će i Vas učiniti sretnim.

Idemo još jednom pokazati da smo najbolja ekipa na svijetu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button