BLOKIRAN Rukometni savez BiH! Sve je UZALUD! Kolo vode politika i nacionalizam!

BLOKIRAN Rukometni savez BiH! Sve je UZALUD! Kolo vode politika i nacionalizam!

@Vedran J

GOTOVO JE! Čini se kako je uzaludna bila borba svih istinskih entuzijasta koji vole rukomet u BIH da bilo šta promijene, jer se protiv nacionalizma i politike u sportu NE MOŽE!

Sve ovo pišemo nakon današnje BLOKADE Rukometnog saveza BiH na Skupštini saveza koja je trebala biti održana u Istočnom Sarajevu.

U Istočnom Sarajevu pljuštale su ostavke. Nakon što su svi delegati iz Republike Srpske, osim Zvjezdane Nedić, bojkotovali sjednicu i na taj način ugrozili sve što je vezano za rukomet na državnom nivou, potpredsjednik Saveza, Amir Zahirović i članovi Upravnog odbora, Emir Dautović i Mirsad Mahmutagić, dali su ostavke, dok je ‘ekipa’ iz hrvatskog dijela svoj mandat su dala Skupštini.

“Ovo je zaista politička igra i jedan jako neozbiljan potez kolega iz Republike Srpske. Smatram da se razgovorom sve može riješiti i da bojkot ne vodi nikud. Ljudi teško shvataju da Savez nije samo prelazni rok i Premijer liga, već da je to sistem. Razumijem da je izborna godina, ali ne razumijem da i ovaj sport koji je u velikim problemima mora politika nacionalizma i negiranja BiH da uništi. Ovdje je jasno ko je za rukomet u BiH, a ko protiv”, izjavila je za Kameleon Lejla Hairlahović, generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH.

USKORO VIŠE…

Video u fokusu


Facebook Comments