“KALEIDOSKOP ART“: Mali sajam umjetničkog stvaralaštva okuplja mlade ljude zanimljivih hobija

“KALEIDOSKOP ART“: Mali sajam umjetničkog stvaralaštva okuplja mlade ljude zanimljivih hobija

Po deseti put u Tuzli se održava Međunarodni festival koji organizuje Grad Tuzla. Riječ je o međunarodnom festivalu koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničku saradnju na polju umjetnosti.

Baš zbog tih umjetnika organizovan je i Kaleidoskop art koji okuplja mlade ljude koji imaju zanimljive hobije od kojih su napravili pravu umjetnost.

Među brojnim izlagačima je i Una Stjepić, multitalentovana djevojka – umjetnica – make up artistica, dizajnerica nakita i fotografkinja koju možete pronaći i na Unas Gothic Jewelry.

 

Tu je i Vildana Kurtić iz Tuzle, koja pravi dreamcatchere već dvije godine. Ljubav prema izradi dreamcatcher-a rezultiralo je i izradom nakita na tu temu. Njezine proizvode možete pogledati i na facebook stranici Magic fairytale.

Suveniri AS je porodični biznih koji se bavi proizvodnjom i prodajom suvenira ručnog rada.  Imaju preko dvadeset različitih motiva i suvenira koji su isključivo ručni rad. Sigurni smo da će vam se barem jedan dopasti.

Amina Pijelić i Faruk Salković iz Tuzle, drugi put su nafestivalu  Kaleidoskop. Tri godine ukrasne čuvarkuće svojim vrijednim rukicama izrađuju u saksijama. Odabrali su ove biljke iz razloga što ne zahtijevaju mnogo posla a daju mnoge blagodati.  “Zbog brzog načina života i nedostatka vremena  narod često kupuje plastično cvijeće. A, o tome koliko je štetno vam mogu do sutra pričati”, ukratko nam je rekao Faruk Salković.

Vjerujemo da ćete pronaći barem jedan proizvod koji će vam se svidjeti. Podržimo mlade ljude koji imaju zanimljive hobije od kojih su napravili pravu umjetnost.

Facebook Comments