II TUZLANSKI NOĆNI POLUMARATON: Jedan od najvećih sportskih događaja ove godine (FOTO)

- in Rekreativci, U fokusu

Samo sitni tehnički detalji ostali su da se odrade u pripremi II Tuzlanskog noćnog polumaratona, koji će se održati u subotu, u organizaciji ARK “Rekreativci”.

Prvobitno je bilo planirano da trka starta na Panonskim jezerima, ali je ovaj segment promijenjen te će II Tuzlanski noćni polumaraton krenuti sa Trga slobode. O razlozima toga je govorio Suad Suljić iz ARK “Rekreativci”.

“Danas u 17 sati počinje podjela startnih paketa i trajat će do subote u 18 sati. Imaćemo oko 800 učesnika, što je stopostotno uvećanje broja trkača u odnosu na prošlu godinu. Zbog toga smo start trke premjestili na Trg Slobode. Drugi razlog je rasvjeta, jer na Trgu imamo mnogo bolje osvjetljenje”, rekao je Suljić na današnjoj konferenciji za medije.

Suad Suljić

Dakle, 800 takmičara iz BiH, okruženja i zemalja EU čini Tuzlanski noćni polumaraton jednim od najvećih sportskih događaja u Tuzli u ovoj godini. 

“Ponosni smo na to. Od poznatijih učesnika tu će biti Olivera Jevtić, Alija Imamović, Milan Mitrović, Srđan Samardžić, Sreten Ninković, Lucija Kimani, a dolazi nam jedan tim iz Mađarske. Nagrade su u muškoj i ženskoj kategoriji 500, 300, 200, 100 i 50 KM za plasmane od prvih pet mjesta”, pojasnio je direktor utrke, Edin Hurić.

Edin Hurić

Veoma je važno napomenuti da će tokom II Tuzlanskog noćnog polumaratona biti izmijenjen režim saobraćaja u gradu. Iz organizacije navode da će saobraćaj regulisati službenici MUP-a TK koji će naizmjenično propuštati vozila, pa zato građane mole za strpljenje i razumijevanje.

“Pozivamo građane da izađu na ulice i bodre naše trkače”, ističu još iz organizacije II Tuzlanskog noćnog polumaratona, čiji je start zakazan u subotu od 20.30 sati na Trgu slobode.

Facebook Comments