Zagrepčanka Anita traži MISTERIOZNOG TUZLAKA: Bio mi je jako simpatičan, tih par sati je bilo predivno iskustvo

Zagrepčanka Anita traži MISTERIOZNOG TUZLAKA: Bio mi je jako simpatičan, tih par sati je bilo predivno iskustvo

@Vedran J
Anita Šolman (desno u jakni)

Za Anitu Šolman avionski let iz Zagreba za Cirih bio je trenutak kojeg će vjerovatno dugo pamtiti. Na tom letu upoznala je Tuzlaka, koji joj je, kako kaže, bio izuzetno simpatičan, ali je izgubila papirić sa njegovim kontaktom.

Skoro šest godina kasnije, Anita Šolman krenula je u potragu za misterioznim Tuzlakom.

“Tražim kontakt arhitekte iz Tuzle, koji je 23.09.2013. godine putovao u Valenciju na sastanak ili stručni skup. Putovali smo zajedno na letu od Zagreba do Ciriha. Izgubila sam kontakte, i nemam više informacija osim navedenog. Visok, tamnokos, možda 40-50 godina. Radio je tad u privatnoj arhitektonskoj tvrtci”, rekla nam je Anita.

Anita Šolman (desno)

U razgovoru za Kameleon, pojasnila je zbog čega je taj Tuzlak ostavio na nju zaista sjajan utisak.

“Meni je to bio prvi let u životu i strašno sam se bojala pojma ‘leta avionom’. Kada sam stigla na pistu, avion je bio najmanji od najmanjih, i doslovce sam mislila okrenut se i ne otić na put. Uglavnom, ušla sam, i kraj mene je sjeo taj dotični čovjek. Primijetio je da se bojim. Čitav put se trudio da ne osjetim strah, da ne mislim na turbulenciju i da tih par sati bude jedno predivno iskustvo. Nemam pojma šta smo pričali, osim o nekim planovima da će raditi eko, etno il nešto u tom smislu – selo, a ja bih mu tu mogla pomoći sa projektima koje razvijam, EU programima, razviti to u neku suradnju dvaju zemalja, turizam… Sve bi to bilo moguće da nisam izgubila papirić na kojem je bio zapisan kontakt. Mislim, bio mi je jako, jako simpatičan, i da nije, sigurno ga ne bi pokušavala pronaći”, rekla je Anita.

Bila je izuzetno iskrena, zato vjerujemo da će ova priča završiti na najljepši mogući način 🙂

Facebook Comments