Big Bang #HerojiGeneracijeU fokusu

Kladanjka(26) kreirala uspješan brend: Prirodna kozmetika od sastojaka sa planine Konjuh










PROFIL KANDIDATKINJE:

Melisa Softić

Možda će Vas zanimati i:

Kategorija: Podutništvo i stratup

Godište: 1994

Mlada poduzetnica Melisa Softić rođena je u Tuzli, a trenutno živi u Kladnju. Završila je Filozofski fakultet u Tuzli ali ljubav prema izradi prirodne kozemtike uvijek je postojala. Osim cilja da pokrene vlastiti biznis uvijek je smatrala društveni aktivizam veoma značajnim. Nastojala je unaprijediti svoju lokalnu zajednicu, prvenstveno preko mnogih društveno korisnih projekata koje je uradila putem članstva u odboru Omladinske banke Kladanj Fondacije Mozaik. Jedan od projekata je bio renoviranje učionice za predškolski odgoj u lokalnoj školi kao i mnogi drugi koji su rezultirali i drugim aktivnostima za razvoj zajednice.

Melisa je članica Lokalne grupe za razvoj Mreže aktivnih zajednica koja također ima za cilj unaprijeđenje zajednice u kojoj živi kao i  Udruženja žena „Žena ženi“ te skupštine osnivača novoosnovanog Udruženja mladih „Vizija“ Kladanj. Osim ovog vida društvenog aktivizma, kroz svoj biznis Rosa-dodir prirode želi uključiti lokalnu zajednicu na način da otkupljuje potrebne sirovine od lokalnih proizvođača i na taj način gradi društveno odgovoran biznis.

Trenutni Melisin cilj je razviti prepoznatljiv brend prirodne kozmetike u BiH po čemu će biti poznat i Kladanj. Također je osoba koja voli učiti i izgrađivati se te planira cjeloživotno učenje kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Kroz svoj biznis Rosa-dodir prirode želi uključiti lokalnu zajednicu na način da otkupljuje potrebne sirovine od lokalnih proizvođača i na taj način gradi društveno odgovoran biznis.

Neka od Melisinih postignuća:

–    Vlasnica uspješnog preduzeća za proiuvodnju prirodne kozmetike
–    Prvo mjesto na programu Impakt inkubator poslovnih ideja Kladanj u organizaciji Investicijske fondacije Impakt
–    Realizirala brojne društveno korisne projekte u zajednici

Melisa Softić je kandidatkinja za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji PODUZETNIŠTVO I STARTUP.

Za Melisu možete glasati klikom OVDJE



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button