Sport

Ko je sudac finala: Jedna pogreška u ‘Bitki za Buenos Aires’ stajala ga je mnoštva kritka
‘Postoji velika kontradikcija kod Pitane: međunarodno je priznat, prepoznatljiv sudac, ali u svojoj zemlji nema takav status’, otkriva nam novinar iz Argentine.

Bitka za Buenos Aires ne prašta

Finalist Pitana autoritativno je odsudio svaku od četiri ruske utakmice dosad. Nameće se zaključak da je bez premca u domaćem nogometu, kao i prva solucija za suđenje Superclasica, derbija, bolje rečeno bitke za Buenos Aires – između Boce Juniors i River Platea. Međutim, stanje nije ni izbliza tako, otkriva nam novinar iz Argentine.

“Nije više ni prva, ni druga, ni treća opcija za derbi Rivera i Boce”, započinje priču argentinski kolega. “Prije nekoliko godina napravio je pogrešku kada je sudio taj derbi, naizgled malenu pogrešku jer je u sudačkoj nadoknadi dosudio jedan korner koji nije trebao dosuditi, već je vrataru trebao dodijeliti ispucavanje. Od tada, a bilo je to prije četiri godine, sudio je samo jedan derbi. Neformalno se šuška da je ta pogreška bila ključna za to. Ukupno je na osam Superclasica.”

Nakon famoznog kornera kojeg je pogrešno dosudio, River Plate je na Bocinom hranu La Bomboneri zabio pobjednički gol za 2:1. Korner je postao još sporniji, Pitana je bio na udaru Bocinihnavijača. Od tada se preispituje svako njegovo suđenje u Argentini.

Velika kontradikcija

“Postoji velika kontradikcija kod njega: međunarodno je priznat, prepoznatljiv sudac, ali u svojoj zemlji nema takav status, nego se često vuku repovi nakon važnih utakmica koje sudi”, otkriva nam argentinski novinar.

Videosnimku spomenute situacije možete pogledati u nastavku:

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji savršeno je odsudio utakmicu osmine finala između Hrvatske Danske, koja je otišla sve do jedanaesteraca. Sudio je i Francuskoj,  također u fazi na ispadanu – četvrtfinale protiv Urugvaja.

Ima 43 godine. Visok je 192 centimetra. Po struci profesor tjelesnog odgoja. Oduševljem finalom. “Taj osjećaj i uzbuđenje mogao bi usporediti s trenutkom kada sam saznao da ću postati otac,” kazao je Argentinac. “San svakog klinca je nastupiti u finalu svjetskog prvenstva, mi smo radili kao tim, uložili smo mnogo energije i truda. Sada želimo završiti posao na najbolji način.” Prenosi Vijesti.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button