Preminula prva supruga jednog od najvećih umjetnika ikada

Preminula prva supruga jednog od najvećih umjetnika ikada

@Vedran J

Nancy Sinatra Sr, nekadašnja tinejdžerska ljepotica i prva supruga legendarnog pjevača Franka Sinatre, preminula je u 101. godini života, prenosi klix.ba.

Njenu smrt objavila je Nancy Sinatra Jr, koja je na svom websiteu napisala da joj je majka preminula u petak u 06.02. sati po lokalnom vremenu, ali nije navela gdje.

“Ona se teško borila da ostane na ovoj zemlji, ali je vrijeme izvuklo najbolje od nje”, napisala je ona, dodajući da joj je majka “tiho” preminula.

Frank i Nancy Sinatra imali su troje djece.

Rođena kao Nancy Barbato 25. marta 1917. u Jersey Cityju, ona je upoznala budućeg supruga u ljeto 1934., dok su odmarali s porodicama na obali Jerseya. Njoj je tada bilo 17, a njemu 19 godina.

Oni su se vjenčali u crkvi Our Lady of the Sorrows u Jerseyu, nakon čega su se preselili u skromni stan u New Yorku dok je Nancy radila kao sekretarica.

Slavan po svojim osvajanjima žena, Frank je kasnije bio u braku s Avom Gardner (1951-57), potom s Miom Farrow (1966-68), i s modelom Barbarom Marx u 1976. On je, međutim, ostao blizak s Nancy do smrti u 1998. godini, sudeći po New York Timesu.

Najstarije od njihovo troje djece je Nancy Sinatra Jr, koja je stvorila uspješnu pjevačku karijeru hitovima kao što su “These Boots Are Made for Walkin” i “Something Stupid”, u duetu koji je otpjevala s ocem.

Njihovo drugo djete, Frank Jr, koji je preminuo u 2016., također je ostvario muzičku karijeru, dok je najmlađe djete Tina Sinatra, prenosi AFP.

Izvor: klix.ba

Facebook Comments