REMIRA OSMANOVIĆ za Kameleon: Naša izvedba je bila neponovljiva, PRESRETNA SAM

REMIRA OSMANOVIĆ za Kameleon: Naša izvedba je bila neponovljiva, PRESRETNA SAM

@Vedran J

Tuzlanska glumica Remira Osmanović još jednom je pokazala zašto je među najboljim svoje generacije u BiH. Kolekciju velikog broja nagrada i priznanja, upotpunila je priznanjem za najbolju glumicu na Pozorišnim igrama u Jajcu, najstarijim teatarskim festivalom u našoj zemlji.

Remira Osmanović nagradu je dobila za ulogu u predstavi “Zrno soli ili Sretan rođendan Marina”. U razgovoru za Kameleon priznaje kako je to poseban i neponovljiv osjećaj.

“Presretna sam što sam dobila nagradu, a mislim da su je zaslužili i autorica teksta i rediteljica Neda Rusjan Bric, kao i moje kolege glumci Midhat Kušljugić i Edis Žilić koji su zajedno sa mnom u Jajcu igrali zaista veličanstveno. Ta izvedba je bila neponovljiva i dali smo sve od sebe i dušu i srce… Iskreno, cijela ekipa je očekivala neku od nagrada i sretna sam zbog sebe, ali sam bila i tužna jer sam se nadala da možemo osvojiti nagradu za najbolju predstavu. Ipak sam dolazak na Festival je velika stvar, jer smo probrani među šest najboljih predstava u BiH”, neskromno je govorila Remira Osmanović.

Čestitamo našoj Superženi Remiri Osmanović i cijelom ansamblu Narodnog pozorišta Tuzla na ovom vrijednom priznanju.

Facebook Comments