VIDEO: Grupa S.A.R.S. objavila novi HIT koji će obilježiti ljeto

VIDEO: Grupa S.A.R.S. objavila novi HIT koji će obilježiti ljeto

@Vedran J

Tokom više od deset godina koliko postoje, grupa S.A.R.S. je imala niz hitova a njihov “životni put” oblježila su tri: “Buđav lebac”, koji je od njih napravio regionalnu senzaciju; “Perspektiva”, koja je postala himna čitave generacije mladih i “Lutka”, koja je i dan danas jedna od njihovih najslušanijih i najpopularnijih pjesama.

Kako kažu, pjesme ne prave “po porudžbini” sa namjerom da postanu hit. Podrazumijeva se da prate šta je ono što publika voli, ali inspiracija izvire iz svega onog što im se dešava u životu.

Ove godine, bend je za izdavačku kuću “Mascom” objavio već dva singla: prednovogodišnji “Živim na Balkanu” i “Ljubav umire”, koja je objavljena na Dan zaljubljenih. Iako su veoma aktivni na nastupima u regionu ipak su “stigli”da snime i pjesmu koja će obilježiti ljeto: “Teško je”.

“Ovo je prva pjesma grupe S.A.R.S. koja je snimljena uživo u studiju i drago nam je da smo se odlučili na to, jer bi drugačijim pristupom pjesma sigurno izgubila tu sirovu energiju koju smo osjetili dok smo je zajedno stvarali u studiju. Pjesma predstavlja naš osvrt na onu staru izreku ‘što se mora, nije teško’, provučenu kroz razne životne situacije kroz koje smo prošli mi i ljudi iz našeg najbližeg okruženja”, kaže Žarko Kovačević, frontmen benda.

Related Posts

Facebook Comments