HUSEIN SELIMOVIĆ ponovo na vrhu: Kao junior RAZBIO sve seniore i postao državni prvak u biciklizmu!

HUSEIN SELIMOVIĆ ponovo na vrhu: Kao junior RAZBIO sve seniore i postao državni prvak u biciklizmu!

@Vedran J

Mladi tuzlanski biciklista Husein Selimović (17) ponovo je pokazao svoj raskošni talenat. Iako vozi u juniorskoj konkurenciji, na Državnom je prvenstvu u drumskom biciklizmu osvojio prvo mjesto, ostavivši iza sebe seniorske vozače koji imaju, žargonski rečeno “mnogo utakmica u nogama”.

“Ovo je jedna najveća stvar koju smo mogli doživjeti, jer je naš Husein pobijedio reprezentativce susjednih zemalja, prije svega Dušana Kalabu, ali i vozače koji se takmiče pod zastavama BiH, Austrije i Slovenije. Husein je ovom pobjedom postao juniorski državni prvak, a po meni je jedan od najboljih juniora u Evropi”, pohvalio se u razgovoru za Kameleon Hajrudin Trle, trener u Biciklističkom klubu “Zmaj od Bosne”.

 

Inače, BK Zmaj od Bosne u Banja Luci je na Državnom prvenstvu dominirao i u ostalim kategorijama, čime su pokazali da trenutno nemaju premca kada je u pitanju biciklizam na ovim prostorima.

“Kenan Mehmedović je pobijedio kod mlađih kadeta, a Osman Ćorić je bio prvi kod kadeta. Od devet naših takmičara, osvojili smo osam medalja. Savo Milovanović je bio drugi, a Enes Subašić je bio treći u kategoriji juniora, Ahmed Karić je bio drugi kod mlađih kadeta, a drugim mjestom su se okitili još Miroslav Lakić kod Mastersa A i Mustafa Husanović kod Mastersa C”, dodao je Trle.

Facebook Comments