Vijesti

Preminuo Zdenko Mihajlović, ugledni bh. ekonomista i bankar

U četvrtak 21. juna preminuo je Zdenko Mihajlović, ugledni ekonomista i jedan od najuspješnijih bankara u BiH u posljednjih nekoliko decenija. Mihajlović je rođeni Lukavčanin, a emotivnom porukom od njega se oprostio i načelnik Lukavca Edin Delić.

– Napustio nas je veliki čovjek, drug, stvaraoc, humanista…. Lukavčanin, Sarajlija, građanin svijeta i veliki gospodin Zdenko Mihajlović. Iskreno saučešće porodici Mihajlović, rodbini, prijateljima i poznanicima, uz želje da naš Zdenko počiva u miru i vjeru da je na onom svijetu zaslužio njegov najbolji dio – napisao je Delić na svom Facebook profilu.

Možda će Vas zanimati i:

I privrednik Nijaz Skenderagić potresen je viješću o smrti svog prijatelja.

– Otišao je na put bez povratka naš Zdenko Mihajlović. Počivaj u miru dragi naš druže Zdena – napisao je Mihajlović.

Mihajlović je bio i predsjednik Komunističke partije i jedan od osnivača Udruženja građana Prijatelji BH. Također bio je potpredsjednik organizacije “Most Istok-Zapad”.

Prije rata je radio u Privrednoj banci, nakon toga je krenuo sa privatnom Market Bankom, gdje je bio jedan od suvlasnika, ali i zamjenik generalnog direktora. Dugo godina je bio član uprave Raiffesen banke i, po mnogima, jedan od najzaslužnijih zašto je ta banka stigla na lidersku poziciju u BiH.

Nekada je bio i uspješan sportista, rukometaš Željezničara (Sarajevo). U periodu bavljenja sportom završio je Ekonomski fakultet, te bio jedan od rijetkih sportista sa fakultetskom diplomom. Datum i mjesto ukopa bit će poznati naknadno, piše NAP.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button