Ljetni univerzitet: Prijavi se i postani novi tuzlanski “Ironman”

Ljetni univerzitet: Prijavi se i postani novi tuzlanski “Ironman”


Danas je  upriličena je press koferencija povodom organizacije takmičenja tuzlanski „Ironman” koje će se održati 25.6.2018. godine u okviru manifestacije 23. Ljetni univerzitet.

„Ovo je prvo ovakvo takmičenje koje se organizuje u Tuzli i zaista me raduje što će se pružiti prilika pojedincima, sportskim klubovima da učestvuju kroz ovakav oblik nadmetanja. S obzirom, da će se učesnici takmičiti u disciplinama plivanje i trčanje, sklekovi, čučnjevi, skok iz mjesta, sunožni skokovi na stepenicama, preskakanje stepenica na jednoj nozi i prevrtanje traktorske gume pokazuje da su to uglavnom ne posebno prezahtjevne vježbe što će nadam se privući veliki broj zainteresovanih za ovakav vid takmičenja”, rekao je Zlatan Saračević, prof. TZO, koji je i Ambasador ovog takmičenja.

Organizatori ovog takmičenja Centar za sport Univerziteta u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo obezbjedili su i nagrade za pobjednike, besplatan rafting na Neretvi, trenažni procesi u  modernim fitnes centrima i mnoge druge.

Programi su namjenjeni građanstvu, studentima i zaposlenicima Univerziteta. Prijave za aktivnost tuzlanski „IRONMAN” do 24.6.2018. godine na e- meil:centarzasport@untz.ba ili na broj telefona 061/738-580.

Prijavi se za tuzlanski Ironman i osvoji besplatan rafting na Neretvi , mjesečnu kartu Fitnes centra Body Control i druge vrijedne nagrade.


Facebook Comments