BiHU fokusu

U Bosni razvedravanje u drugom dijelu dana

U Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Bosni više oblačnosti ujutro, zatim se očekuje smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć lokalni pljusak, uglavnom u planinskim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Svježije jutro i veče, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Povećana naoblaka i povremene padavine u unutrašnjosti, kod osjetljivih osoba uglavnom će uzrokovati lošije raspoloženje. Opšta slika će, pod uticajem stabilnijeg i sunčanijeg vremena, biti ljepša u Hercegovini.

Možda će Vas zanimati i:

U četvrtak, 21.06.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u većem dijelu zemlje usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U petak, 22.06.2018., sredinom dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine i donijeti kišu i usloviti pad temperature zraka. Padavine prvo i Krajini i sjevernim područjima i širit će se prema jugu gdje se kiša očekuje tek u večernjim satima. Prije podne slabo jugo. Sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjera na sjever umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najtoplji dio dana u Bosni je prije podne. Zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U subotu, 23.06.2018., prije podne oblačno sa kišom. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje sa sjevera i sjeverozapada prema istoku gdje se razvedravanje očekuje tek krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button