Red Bull RapLika 2018: Regionalne hip hop zvijezde 30. juna u Tuzli

Red Bull RapLika 2018: Regionalne hip hop zvijezde 30. juna u Tuzli

Tuzlanski Soni trg će 30. juna biti poprište velikog finala Red Bull RapLike 2018, na kojem će se osam MC-ijeva boriti za titulu najboljeg freestylera u regiji. Osim njih, tu će biti i niz poznatih imena regionalne hip hop scene, što – pored zanimljivog takmičenja – obećava odličnu zabavu.

Grad soli će posljednjeg dana juna drugu godinu uzastopno ugostiti regionalno finale Red Bull RapLike, takmičenja u hip hop improvizaciji. Onima koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu, ta sjajna hip hop večer sigurno je ostala u lijepom sjećanju. Osam najboljih freestyle MC-ijeva iz BiH, Hrvatske i Srbije pobrinuće se da gledaocima i ove godine poklone uzbudljivo takmičenje, a u Tuzli će se – u različitim ulogama – okupiti i brojna etablirana imena hip hopa iz cijele regije.

Naime, u žiriju koji će ocjenjivati nastupe finalista biće jedan od najpoznatijih hip hopera u BiH i regionu Frenkie, zatim trenutno veoma traženi hrvatski reper Vojko V(član bendova Dječaci i Kiša metaka), popularni beogradski MC Kendi, osječki producent Toza (jedna od ključnih figura regionalne Rap Skillz lige) i slovenački reper bh. korijena Zlatko.

Tu nije kraj, jer će voditelji biti jedna od najoriginalnijih reperki trenutno na sceni – Sajsi MC, te Stihomir i Gagara iz sarajevske hip hop ekipe Helem Nejse, koji su u posljednjih godinu dana napravili veliki proboj i čija popularnost raste sa svakom novom pjesmom.

Sasvim sigurno, pored primarne zadaće koju će imati na takmičenju, neki od spomenutih će svojim nastupima obradovati publiku i dodatno zagrijati atmosferu na Sonom trgu, kako je to bilo i u prethodnim izdanjima takmičenja.

U videu pogledajte kako je to izgledalo ranijih godina.

Facebook Comments