LifestyleTuzla

TUZLA: 15 nevladinih organizacija iz Europe za bolju saradnju













Tuzla je proteklih sedam dana bila domaćin 15 nevladinih organizacija iz zemalja EU u okviru Erasmus+ programa.  Contact Making Seminar je nastao prvobitno kao saradnja Kameleona i Studentskog kulturnog centra iz Novog Sada. Na inicijativu te dvije organizacije organizovan je pomenuti seminar i kako Marija Popović, trenerica na ovom seminaru navodi, lakše je razmijeniti kontakte uživo i lično upoznati osobe sa kojima ćete ubuduće da radite na europskim projektima, nego da partnere tražite preko interneta.

“Upravo iz te potrebe nastaju ovakvi seminari, gdje se omladinski radnici, menadžeri, direktori sastaju, sjednu zajedno, vide ko šta radi i kreiraju neke nove ideje iz oblasti omladinskih projekata, kulure i tako dalje.”

Prema onome što smo mogli vidjeti, mladi iz zemalja EU u proteklih sedam dana napisali su devet projekata u okviru Erasmus+ programa i jedan u okviru “Kreativne Europe”.

Kontakt tačka za ovu godinu u okviru Erasmus+ programa na nivou BiH je organizacija PRONI – Centar za omladinski razvoj iz Brčkog. Tim povodom, Edina Halilović, članica pomenute organizacije prenijela je svim učesnicima seminara potrebne informacije oko Erasmus+ programa, svim prednostima i pogodnostima koje ovaj program nudi.

“Ovaj seminar je jedna fantastična stvar koja je okupila više od 20 ljudi iz EU sa različim iskustvima, interesima i čitava poenta ovog seminara jeste da izađemo sa nekim novim idejama, sa novim partnerstvima i evo nakon sedam dana mogu slobodno reći da smo u tome i uspjeli.”

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button