PAO DOGOVOR: Tuzla City igrat će na Tušnju!

PAO DOGOVOR: Tuzla City igrat će na Tušnju!

@Vedran J

Tuzla će u novoj sezoni imati dva premijerligaša. Naime, Slobodi se u elitnom rangu bh. nogometa pridužila Sloga Simin Han, koja će svoje utakmice, pod novim imenom Tuzla City također igrati na Tušnju, piše sportsport.ba.

Po okončanju sezone dva kluba vodila su pravi medijski rat oko toga ko ima pravo da igra svoje domaće utakmice na Tušnju. Na kraju je dogovor ipak postignut te će Tuzla City svoje utakmice igrati na Tušnju.

“Na poziv čelnih ljudi JU Gradski stadion Tušanj održali smo sastanak sa čelnistvom Slobode i mogu vam reći da smo dogovorili sve uslove, prije svega one tehničke prirode, za odigravanje utakmica ekipe Tuzla City na Tušnju. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i Savez kako bi jednu sedmicu mi, a drugu Sloboda bila domaćin. Hvala svima, kako čelnicima Slobode tako i čelnicima JU Gradski stadion Tušanj. Želja nam je da budemo pravi sportski rivali”, kazao je direktor Sloge, Almir Husić.

“Dogovor je postignut. Bilo je tih nekih manjih problema prije svega zbog infrastrukture i kvaliteta travnjaka. Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi i očekujemo da budemo pravi sportski rivali. Rekao sam i ranije da se dogovorom sve može riješiti”, jasan je bio prvi čovjek Slobode Senad Mujkanović.

Izvor: sportsport.ba

Video u fokusu


Facebook Comments