Kišne kapi padaju po prozoru …

Kišne kapi padaju po prozoru …


U Bosni danas pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. U jutarnjim satima sa kišom u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Intenzivnije padavine očekuju se u sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 40 do 60 l/m2, lokalno do 80 l/m2, a u ostalim djelovima od 5 do 10, lokalno do 15 l/m2.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.

Usljed prolaska ciklone iznad zemlje, biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će promjenljivo vrijeme praćeno padavinama kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće i dovesti do povremenog jačanja tegoba, opšta slika neće biti izrazito loša zahvaljujući nižim temperaturama i djelimičnom osvježenju, izraženije tokom prijepodnevnih sati.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.06.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 40 do 50 l/m2, lokalno do 80 l/m2, a u ostalim djelovima od 7 do 15, lokalno do 20 l/m2. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 28 stupnjeva.

Nestabilno vrijeme, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba, stoga je neophodno biti oprezniji i ne izlagati se suvišnim naporima. Kod meteoropata su moguće reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjena raspoloženja. Pri tome će ipak biti ugodnije zbog nižih temperatura i osjetno svježijeg vremena u većem dijelu dana.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.06.2018 (Subota)., u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u zapadnim područjiima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.06.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u istočnim i sjeveroistočnim djelovima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva.

Video u fokusu


Facebook Comments