Apple za narednu generaciju iPhone 2019 modela priprema najveću promjenu

Apple za narednu generaciju iPhone 2019 modela priprema najveću promjenu

@Vedran J

Apple za narednu generaciju iPhone 2019 modela priprema dosad najveću promjenu, još od izbacivanja 3.5 mm audio priključka – promijeniće se jedini priključak za komunikaciju sa drugim dodacima, punjenje i slušalice.

Navodno, ako je vjerovati dobro upućenim izvorima IT industrije, koje strani IT mediji ne navode, doći će do ubacivanja USB Type-C priključka, a izbacivanja Lightning porta.

Da li je ovo istina ne možemo da znamo u ovom trenutku, ali za iPhone korisnike tj. Apple korisnike uopšte, ovo će biti naporna promjena, jer većina njih ima isključivo Lightning ulaze i dodatke, pa će ili morati da kupuju nove ili da nabave adaptere za “Lightning to USB Type-C” ulaz.

Sajt PhoneArena navodi da je Apple već fazi redizajna iPhone, iPad i iPod uređaja sa USB Type-C interfejsom i da će promjena biti obavljena na svim modelima, koji se pojave tokom 2019. godine.

Dakle, 2019. je blizu – vidjećemo – a iako će ovo biti prvobitan šok za Apple korisnike vjerujemo da bi prelazak na USB Type-C mnogim korisnicima olakšao svakodnevno korištenje telefona.

Izvor: mondo.rs

Video u fokusu


Facebook Comments