VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i u narednim danima …

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i u narednim danima …


Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

U jutarnjim satima padavine se očekuju u Hercegovini i u jugozapadnim područjima, a poslijepodne i u ostalim djelovima. Tokom dana, većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući i obilni pljuskovi, te pojava grada. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjeveroistočnim područjima, a lokalno postoje uslovi i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stepena.

Prema prognozama meteorologa, u petak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u zapadnim područjiima. Tokom dana, u cijeloj zemlji, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

 

Video u fokusu


Related Posts

Facebook Comments