“Srce za djecu” : Uručena donacija Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla

“Srce za djecu” : Uručena donacija Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla


Od prošle godine Udruženje surađuje sa UKC Tuzla i uspješno sprovodi projekat “Psihosocijalna podrška”, u okviru kojeg su obezbijedili psihologa koji radi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju sa djecom oboljelom od raka, majkama pratiljama i medicinskim osobljem te su obezbijedili roditeljski stan u blizini UKC koji je već pušten u funkciju i roditelji i djeca su ga počeli koristiti svakodnevno, na veliko zadovoljstvo osoblja UKC-a i Udruženja “Srce za djecu”.

Udruženje nastavlja pružati podršku djeci oboljeloj od raka i nastoji poboljšati uslove liječenja i njegov kvalitet udruživši svoje snage sa menadžementom UKC Tuzla i timom sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti. Zahvaljujući mnogim humanim građanima Bosne i Hercegovine, institucijama, kompanijama koje podržavaju rad Udruženja, te velikoj podršci bh.građana iz dijaspore, Udruženje je obezbijedilo veliku donaciju u vidu dozatora kisika, prenosnog aspiratora i infuzomata u vrijednosti od 11 603 KM.

“Smatramo da je multidisciplinaran pristup ispravan i da samo tako možemo pružiti kvalitetno liječenje djeci oboljeloj od raka. I ova današnja donacija je jedan od vidova tog pristupa i pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se ona liječe.

Mi imamo samo jedan cilj, a to je da djeci oboljeloj od raka priuštimo potrebnu podršku, brigu, poboljšane uslove liječenja, te kvalitetniji život nakon liječenja. Tim UKC Tuzla i Odjeljenja za hematologiju i onkologiju odlično radi svoj dio posla, imaju zaista velike profesionalce i stručnjake među osobljem na koje se svi možemo osloniti sa punim povjerenjem, a mi smo tu kako bismo i njima pružili dodatnu podršku koju trebaju. “, rekao je direktor Udruženja, Fikret Kubat.

Udruženje na ovaj način ima za cilj pružiti podršku djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se liječe. Tim Udruženja vjeruje u multidisciplinaran pristup liječenju djece oboljele od raka, a koji obuhvata kvalitetan odnos klinika – dijete – roditelj – udruženje roditelja.

Video u fokusu


Facebook Comments