MIKROFIN nagradio gradačačke osnovce (FOTO)

MIKROFIN nagradio gradačačke osnovce (FOTO)

@Vedran J

Predstavnici kompanije MIKROFIN uručili su danas glavnu nagradu Osnovnoj školi “Dr. Safvet-beg Bašagić” iz Gradačca, koja je pobjedila u finalnoj emisiji kviza “Da li znate… najljepši na svijetu moj je zavičaj”.

Nagradu u vidu školskog namještaja za opremanje učionica u iznosu od 1.600 KM direktoru škole Fuadu Suljkanoviću uručio je Momir Pupčević, šef filijale MIKROFIN-a u Brčkom, ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog učešća MIKROFINA u ovom projektu.

“MIKROFIN već tradicionalno ulaže u sve kulturne, naučne i obrazovne projekte, posebno one koji se tiču djece i njihovog razvoja. Vrlo rado smo se odazvali pozivu za sponzorsko ućešće u ovom projektu, jer nažalost danas je malo edukativnih kvizova ovog tipa gdje je naglasak na razmjeni znanja među školarcima i zdravom takmičarskom duhu, a uz koje smo mi nekad odrastali”, dodaje Pupčević.

“Izuzetno sam ponosan na svoje učenike, ali moram priznati da nisam iznenađen njihovim uspjehom. Naša škola je do sada sedam puta bila proglašena za najbolju osnovnu školu na području TK, a rad naših učenika i nastavnika redovno dobija najviše ocijene prilikom godišnjeg vrednovanja od strane Pedagoškog zavoda”, istakao je Suljkanović .

“Da li znate… najljepši na svijetu moj je zavičaj” je školski kviz takmičarskog karaktera čiji je cilj promocija kulturnog i istorijskog naslijeđa pet opština sa područja TK: Lukavca, Banovića, Srebrenika, Gradačca i samog grada Tuzle.

Ove godine u kvizu su učestvovali predstavnici 10 škola iz pomenutih opština, a koje su bile prve rangirane na osnovu rezultata vrednovanja od strane Pedagoškog zavoda.

Video u fokusu


Facebook Comments