Lukavac dobija šetalište: Načelnik Delić najavio uređenje centralnog dijela grada

Lukavac dobija šetalište: Načelnik Delić najavio uređenje centralnog dijela grada

@Vedran J

Kao i predhodnih godina, glavna ulica u Lukavcu će, u večernjim satima tokom ljetnih mjeseci, poprimiti karakter šetališta, piše portal RTV Lukavac.

Građani Lukavca će tako, bez buke automobila, u najprometnijoj ulici imati priliku uživati u večernjim šetnjama, a ova informacija najviše će obradovati mališane koji će se bezbrižno moći igrati i zabavljati.

Prema Odluci o bezbjednosti i organizaciji saobraćaja na putevima općine Lukavac, saobraćaj za sva motorna vozila će biti zabranjen u ulici Branilaca Bosne od autobuske stanice do raskrsnice sa ulicom Redžepa ef. Muminhodžića i to u vremenu od 18 do 22 sata.

Period na koji se odnosi ova Odluka je od 15. juna do 1. septembra ove godine. Stoga je resorna služba Općine Lukavac upozorila sve učesnike u saobraćaju da u cilju lične sigurnosti i sigurnosti drugih lica poštuju ovu zabranu.

Odluka je samo sezonska, a prema najavi općinskog načelnika dr. Edina Delića u narednim fazama će se pristupiti urbanističkom uređenju centralnog dijela grada, tako da će se afirmisati pješačke zone, igrališta za djecu i šetalište, što će u potpunosti promijeniti izgled samog gradskog središta.

Prva faza je već završena nedavnim postavljanjem moderne led rasvjete čija, a vrijednost je bila 89.300  KM.  U ovoj godini planirano je i uređenje raskrsnice sa kružnim tokom.

Izvor: RTV Lukavac

Facebook Comments