Pokaži da možeš! U Tuzli uskoro noćni polumaraton: Među brojnim učesnicima bit će i naš Ironman dr. Adem Balić

Pokaži da možeš! U Tuzli uskoro noćni polumaraton: Među brojnim učesnicima bit će i naš Ironman dr. Adem Balić


U subotu 21. 07. 2018. godine u Tuzli će biti održan 2. tuzlanski noćni polumaraton u organizaciji Udruženja “Atletsko rekreativni klub Rekreativci”. Vrijedi napomenuti da je Prvi tuzlanski noćni polumaraton opravdao očekivanja, te je trku dugu 21 kilometar i 100 metara uspješno istrčalo više od 400 polumaratonaca, profesionalnih atletičara i rekreativaca, iz BiH, regije te brojnih evropskih zemalja.

Prijave za 2. tuzlanski noćni polumaraton uveliko traju, a organizatori su zadovoljni odzivom koji pokazuje da rekreativno trčanje sve više privlači pažnju mladih, ali i straijih građana Tuzle.

„Zadovoljstvo je primijetiti veliki broj prijava za učešće na predstojećem polumaratonu. S obzirom na dobre prošlogodišnje kritike, očekujemo veliki odziv naših sportskih prijatelja iz BiH ali i zemalja regiona. Uvjereni smo da smo mi kao Klub doprinijeli razvoju ovog sporta i zbog toga smo posebno zadovoljni“ – kazao je na Edin Hurić, direktor trke 2.tuzlanski polumaraton. Među brojnim prijavljenim učesnicima ove godine je i dr. Adem Balić koji s ponosom nosi titule najstarijeg tuzlanskog maratonca i Ironmana.

 Sve je počelo rekreativnim trčanjem, kaže nam dr. Balić koji, zahvaljujući trudu i napornom treniranju danas iza sebe ima nekoliko polumaratona i maratona. „Drago mi je što je rekreativno trčanje postalo jedan pozitivni trend među mladim ljudima, jer oni nisu svjesni potencijala koji nose u sebi, a trčanje je upravo jedna takva aktivnost u kojoj čovjek sebi postavlja izazove i prevazilazi ih“, ističe tuzlanski Ironman.

  1. Balić je pripreme za polumaraton počeo na sebi svojstven način, pa je uz podršku organizatora i članova ARK Rekreativac, te članova Triatlon klub Tuzla istrčao 40km i na taj način na simboličan način obilježio četrdesetu godišnjicu mature generacije 1978. „U subotu sam sa prijateljima iz kluba ARK “Rekreativac” i triatlon kluba “Tuzla” istrčao 40km (po 1km za svaku godinu). Zahvaljujem se svima na podršci i druženju i nadam se da se vidimo na 2. tuzlanskom noćnom polumaratonu!, poručio je dr. Balić.

Prvi tuzlanski polumaraton okupio je veliki broj trkača iz Bosne i Hercegovine, regije, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, koji su protrčali ulicama našeg Grada. Utrke su održane pod geslom ”Pokaži da možeš”, a Tuzla se upisala kao prvi grad.


Facebook Comments