Sport

POZITIVNA NOGOMETNA PRIČA PONOSNOG KLUBA SA HUSINA: Novog prijatelja našli u Osijeku (FOTO)
Pozitivna i jako lijepa nogometna priča ovog vikenda stiže nam sa Husina. Naime NK “Husinski Rudar Zrinski” već drugu godinu sklapa, kako sportska tako i osobna prijateljstva sa klubovima iz susjednih država.

Prošle godine NK “Husinski Rudar Zrinski” je igrao prijateljsku utakmicu u Koprivnici protiv NK “Rudar Glogovac” dok ove godine stigli su na 65. rođendan NK “LIO” iz Osijeka.

Ovaj tuzlanski klub je prije tri godine zbog teške situacije bio primoran na istupanje iz tada 2. lige TK i u konačnici gašenje jednog sportskog kolektiva. Mladi sa Husina, bar oni koji su ostali tu, nakon jedne godine pauziranja uzimaju stvar u svoje ruke i klub vraćaju na takmičarske staze krenuvši od posljednje lige, tačnije 3. Lige TK – Istok.

“Klub je prepušten omladini koja od svojih džeparaca izdvaja sredstva, onoliko koliko ko može. Uz par sponzora i džeparca uspije se pokriti jedna sezona. Maksimalan budžet kluba je nešto malo više od jedne prosječne potrošačke korpe”, goovori nam voditelj ove omladine sa Husina, Danijel Tomić.

Dakle, ove godine organiziran je izlet u Osijek, tačnije na 65. rođendan NK “LIO”. Prelijepi vremenski uslovi, domaćin na izuzetno visokom nivou. Nogometno igralište “Pokraj Drave”. Bio je to susret novih prijatelja, susret ekipa iz susjednih država, susret ekipa iz nižih liga koja nije česta pojava u našem regionalnom dijelu.

Sam spektakl su otvorili Veterani NK “LIO” i Veterani NK “Husinski Rudar Zrinski”. Dopadljiva igra, “finte” kako to “stari lisci” samo znaju izmamljivale su aplauze prisutne publike. Drugi dio su otvorili seniori NK “Husinski Rudar Zrinski”.

Nakon razmjene prigodnih darova uslijedilo je intoniranje himne BiH, a zatim intoniranje himne Hrvatske. Utakmica je to bila bez nekog velikog rezultatskog značaja, ali s druge strane, bila je prisutna velika volja za dokazivanjem. Na kraju je bilo 0:0.

Nakon same utakmice u krugu nogometnog kompleksa NK “LIO” upriličena je večera za sve sudionike i goste.

“Domaćinima se zahvaljujemo na divnom druženju, prelijepom ambijentu. Zahvaljujemo im se na velikom trudu oko cijele organizacije. Veliko hvala predsjedniku NK LIO Draženu Milohnoju, treneru Igoru Gladu na provedenom vremenu sa našom ekipom, i pozivu kojim smo počašćeni te prepoznavanju vrijednog rada našeg kluba”, istakli su iz tuzlanskog NK “Husinski Rudar Zrinski”.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button