Banovićanin EMIL DOSTOVIĆ u Americi izgradio svjetsku karijeru modela: Najviše mi nedostaje familija (FOTO)

Banovićanin EMIL DOSTOVIĆ u Americi izgradio svjetsku karijeru modela: Najviše mi nedostaje familija (FOTO)

@Vedran J

Jedan od naših najuspješnijih muških modela sa svjetskom karijerom, Emil Dostović, inače rodom iz Banovića, otkriva kako se osjećao u trenutku kada je postao zaštitno lice za čuveni “Givenchy” te zašto ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu.

“Kad sam se preselio u New York imao sam casting sa nekoliko stotina muškaraca, a od tih nekoliko stotina su odabrali 30 za Givenchy Modnu reviju u Parizu. Jedan od tih 30 muškaraca koji su išli u Pariz sam bio ja. Nisam puno očekivao, nego samo da vidim Pariz, to mi je bio san. Poslije sam dobio Givenchy kampanju koju sam radio godinu i po dana eksluzivno samo za Givenchy, i to neću nikada zaboraviti do kraja zivota”, kaže Dostović.

Otkako se preselio u Ameriku poslije rata, kaže da još nije imao priliku da se vrati svojoj Bosni i Banovićima, ali i da ih nikada nije zaboravio.

“Najviše mi nedostaje familija i svi drugovi sa kojim sam odrastao u Banovićima kao dijete. Nadam se u budućnosti da ću imati više prilika da se vratim u Bosnu i da dolazim puno češće”, rekao je Dostović.

Izvor: Avaz

Facebook Comments