SportU fokusu

PROZIVKA U SLOBODI – Smajić i Bošnjaković poručili: Nećemo vam obećati ništa, samo RAD I ZNOJ!

Ukupno 24 igrača FK Sloboda odazvala su se na prozivku koja je održana danas na stadionu Tušanj. Prozivku je održao novi trenerski tandem Admir Smajić i Milenko Bošnjaković, koji su nakon toga sa prvom ekipom odradili i prvi trening.

Admir Smajić legendarni je fudbaler Radnika i Partizana, a trenirao je i nekoliko klubova u Švicarskoj poput Young Boysa, Yverdona i Siona. Trener je po UEFA pro licenci, a u toj zemlji radio je 30 godina.

“Sve se dogodilo iznenada. Brzo smo se dogovorili, napravili smo okvirni plan priprema i na šta Sloboda treba da bazira. Mislim da ovaj klub zaslužuje da bude u vrhu bh. fudbala. Čeka nas težak posao. Igrači će krenuti od nule i svi koji daju sve od sebe mogu računati da ovdje i ostanu. Sigurno je da će nam trebati pojačanja, ali ćemo se pokušati orijentisati na igrače iz ovog regiona. Niko ovdje nije došao da prodaje i kupuje igrače. Igraće samo oni koji zaslužuju”, rekao je Smajić u prvom obraćanju medijima.

Kako je dodao, ova godina je godina stabilizacije kluba, gdje će se dati šansa mladim igračima, ali ne svima, samo onima koji to uistinu zaslužuju.

“Ne smijemo očekivati ništa od ove sezone, da ćemo napraviti nešto veliko, i davati bilo kakvu vrstu obećanja bilo bi primitivno. Ja mogu obećati red, rad, disciplinu. Imam viziju onoga što mogu napraviti, trebaju nam samo ljudi koji će nas podržati u tome”, kazao je Smajić koji će obavljati funkciju “tim menadžera”.

Milenko Bošnjaković magistar je sportskih nauka, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je Radnički iz Lukavca, Slaven iz Živinica i Slogu iz Simin Hana. Šef struke u Slobodi za Bošnjakovića je zapravo prvi pravi trenerski izazov.

“Sve je bilo neplanirano. Admir i ja smo tandem i dogovorili smo jednu zajedničku saradnju prije dvije godine. Navijač sam Slobode, sišao sam sa tribine i stalno sam podržavao ovaj klub. Cilj mi je bio da Admira dovedem u Slobodu. Razgovarao sam sa mnogim bivšim reprezentativcima BiH koji garantuju da je Admir Smajić najbolji trener sa kojim su ikada radili”, rekao je Bošnjaković.

Ovaj 50-godišnji trener dodaje kako nisu došli u Slobodu da uzimaju novac, već da vrijedno i predano rade svoj posao.

“Mi ne radimo sa menadžerima, ne uzimamo pare od igrača. Mi smi dva čovjeka koji žele da ‘siđu u rudnik’ i rade. Molim vas za podršku i da u ovim prvom periodu imate strpljenja, a da mi pokažemo koliko znamo i umijemo. Mi vam nećemo obećati ništa, mi vam samo garantujemo rad i znoj, a šta će iz toga izaći, mi ćemo da vidimo. Nismo došli da zaradimo novac, tu smo da napravimo novi sistem”, kazao je novi trener Slobode.

Prve dvije sedmice fudbaleri Slobode radit će u Tuzli, a nakon toga slijede desetodnevne pripreme van naše zemlje. Za sada još nije poznato gdje će biti odrađen bazični dio priprema najstarijeg tuzlanskog premijerligaša za novu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button