LEJLA HAIRLAHOVIĆ za Kameleon: Tuzla će biti dom rukometnih bh. Zmajeva

LEJLA HAIRLAHOVIĆ za Kameleon: Tuzla će biti dom rukometnih bh. Zmajeva

Nakon uspješno organizovanog međunarodnog turnira za juniorke IHF/EHF Women’s Trophy 2018 koji je održan u Tuzli, a na kojem je naša rukometna reprezentacija osvojila zlatnu medalju, utisci su se malo slegli.

Ipak, svi u organizaciji su i dalje pod dojmom. Umor je itekako prisutan, jer se bukvalno radilo dan i noć kako bi se ispoštovali planovi realizacije turnira.

“Mnogo je umora i još mnogo odličnih emocija. Mislim da će u narednih par dana sve fino da se posloži. Meni je drago da smo uspjeli organizirati takav turnir po svim zahtjevima Evropske rukometne federacije, koji nisu bili jednostavni. To nam je definitivno motiv da nastavimo istim tempom da organiziramo i neko drugo prvenstvo u narednom periodu”, istakla je za Kameleon Lejla Hairlahović, generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH.

U Rukometni savez BiH već su stigle prve zahvalnice i pohvale.

“Stigla je pohvala i zahvalnica od EHF-a i to od predsjednika Michaela Wiederera i od generalnog sekretara Martina Hausleitnera  koji su nam dali podršku za sve dalje projekte. Stigle su zahvale od ekipa koje su bile tu, od Gabrijele Horvath, članice izvršnog odbora Europske rukometne federacije, koja je bila u Tuzli i rekla je kako je oduševljena Tuzlom i Bosnom i Hercegovinom, a naročito entuzijazmom koji je pokazan na turniru”, dodala je Hairlahović.

Dvije naše igračice, mlade BiH reprezentativke, Adelisa Dautović i Isidora Kršić dobile su priliku da uzmu učešće na Barceloninom kampu.

“Vanja Radić, koja je bila reprezentativka BiH, danas je jedna od najcjenjenijih trenerica u Evropi i radi najviše u skandinavskim zemljama i reprezentaciju našu prati od samog početka. Pred finalnu utakmicu se javila i rekla da je ona predložila organizatorima Barceloninog kampa u Omišu da dvije djevojke koje budu najbolje plasirane nakon turnira u BiH, dobiju priliku da odu na kamp. Naravno da sam bila oduševljena time. Djevojke se raduju i samom činjenicom da će tamo biti Barcelonini igrači kao demonstratori. To je jako značajan kamp gdje će imati priliku usavršiti svoju igru. Ovo je još jedan dokaz koliko naše djevojke vrijede te znak da moramo i možemo ulagati u njih”, istakla je naša sagovornica.

Nakon turnira, Rukometni savez BiH nastavlja sa svojim aktivnostima. Bliže se nove kvalifikacije muške seniorske reprezentacije BiH, a Lejla Hairlahović poručuje:

“Sa Češkom Republikom ćemo vjerovatno igrati u Mejdanu. Tuzla bi trebala da bude Dom naših rukometnih Zmajeva.”

Facebook Comments