VELIKO PRIZNANJE – Isidora Kršić ide na Barcelonin kamp: Presretna sam!

VELIKO PRIZNANJE – Isidora Kršić ide na Barcelonin kamp: Presretna sam!

@Vedran J

Nakon uspješno završenog IHF/EHF Women’s Trophy 2018, međunarodnog rukometnog turnira za juniorke koji je održan u Tuzli, na kojem je reprezentacija BiH osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, dvije mlade bh. rukometašice dobile su poziv na kamp Barcelone.

Radi se o Adelisi Dautović i Isidori Kršić, koji će uzeti učešće na Barceloninom kampu koji će biti održan u Omišu od 28. juna do 3. jula ove godine. Kamp im je omogućila poznata rukometašica i trenerica Vanja Radić.

“Biti izabran u idealnu postavu turnira IHF/EHF Women’s Trophy 2018 je nevjerovatan osjećaj, posebno kada sam saznala da idem na Barcelonin kamp. Savez je Adelisi Dautović koja je izabrana za najboljeg srednjeg beka i meni kao najboljeg odbrambenog igrača turnira omogućio odlazak na taj kamp kao poklon od njih. Presretna sam zbog toga, jer je to ipak jedan od najjačih kampova u Evropi i nadam se da ću se pokazati u najboljem izdanju i da neću nikoga razočarati”, izjavila je za Isidora Kršić za Kameleon.

Kako je dodala, planira ostati članica ŽRK Dubica.

“Ove godine nas je pratio peh zbog povrede tri standardne igračice i zbog toga smo završili na 5. mjestu. Narednu sezonu se nadamo mnogo boljem uspjehu i naravno da se igra Evropa u Dubici”, kazala je Kršić.

Veliku podršku ženskoj reprezentaciji BiH od prvog dana dala je gore pomenuta Vanja Radić. Njen prijedlog je bio da dvije najbolje igračice našeg tima nagradi učešćem na kampu.

“Prijedlog me oduševio, a isto tako i glavnog organizatora kampa u Omišu, Maria Čaljkušića, koji ga je odobrio. Zahvaljujući Vanji i organizatorima kampa naše rukometašice, Adelisa i Isidora, otići će na kamp gdje su demonstratori, između ostalih, i poznati Barcelonini igrači Soraindho i Morros. Naše djevojke su svojom igrom nas zadužile da ulažemo u njih i mi ne smijemo stati”, izjavila je generalna sekretarica Rukometnog saveza BiH, Lejla Hairlahović.

Facebook Comments