Do petka nas očekuje ovakva vremenska prognoza

Do petka nas očekuje ovakva vremenska prognoza

U Bosni i Hercegovini će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine poslije podne i u večernjim satima. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stupnja.

Nakon svježije noći i mirnijeg sna, veći dio prijepodneva će također biti ugodnije uz umjerene temperature. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Moguće su meteoropatske reakcije poput promjene raspoloženja, prijevremenog umora, glavobolje i dekoncentracije.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.06.2018 (Srijeda)., nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.06.2018 (Četvrtak)., malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblaka na istoku i sjeveroistoku može pasti i malo kiše. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.06.2018 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. Uz nešto više oblaka, u večernjim satima, ponegdje na sjeveru, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.

Facebook Comments