VIDEO KOJI ĆE VAS NAJEŽITI: Bh. rukometašice sa selektoricom pjevale nakon osvajanja EVROPSKOG KUPA!

VIDEO KOJI ĆE VAS NAJEŽITI: Bh. rukometašice sa selektoricom pjevale nakon osvajanja EVROPSKOG KUPA!


O tome koliko su nam ponosa i sreća donijele – teško je i pričati. Teško je riječima dočarati i opisati ono što su ove heroine napravile u proteklih nekoliko dana.

Radile su u, najbolje je reći, bosanskohercegovačkim uslovima za bavljenje sportom, trenirale skromno, a ispisale su historiju bh. rukometa.

Naše juniorske Zmajice jučer su u Tuzli osvojile evropski kup IHF/EHF Woman’s Trophy 2018. na kojem je učestvovalo 8 evropskih reprezentacija.

Iz utakmice u utakmicu su briljirale, osvajale naša srca, a ono što su uradile sinoć u tuzlanskom Mejdanu sigurno će se dugo prepričavati. Pobijedile su veliku Belgiju rezultatom 27:26 i na taj način se plasirale na Interkontinentalni kup.

Pogledajte video slavlja kojeg je objavila selektorica Kornelija Rajković Leko:

I evo sta reci na kraju…najbolje nista jer cure su sve pokazale! Hvala curama i onoj saci ljudi koji su bili uz nas od prvog momenta. Hvala i onima koji su svojim negativnim komentarima probudili u nama jos veci inat onaj BOSANSKO HERCEGOVACKI da pokazemo i dokazemo da mozemo i kad je sve protiv nas! Hvala doktorici u Lukavcu koja se uspjesno nosila s nasim virozama 🙂 i hvala fiziorerapeutima u Tuzli, osobito Ado tebi (vratio si me medju zive a i Vladu si 🙂 ) I kad sam vec kod Vlade da spomenem i neizostavnu Bajgi, zahvaljujem vam se oboma na podrsci, strpljenju i savjetima, na nesebicnom davanju i timskom radu! Toliko od mene i odjava uz video i poruku…AJMO….

Gepostet von Kornelija Rajkovic am Sonntag, 3. Juni 2018

Pokrovitelji: Vlada TK, Grad Tuzla, Općina Lukavac

Generalni sponzori: Colosseum, GBT, BH Pošta i BH Telecom

Zlatni spoznori: RMU Banovići, Turbo Trade, OAZA i Violeta

Sponzori: GIPS Tuzla, Agroturizam Marića Gaj, Orbiter, TransTurist, NLB Banka

Prijatelji: Autoherc, Piemonte, Grin, Cicerprom, Bingo.

 

Video u fokusu


Facebook Comments