Rajković Leko: Pobjedu posvećujem svim “nevjernim Tomama”

Rajković Leko: Pobjedu posvećujem svim “nevjernim Tomama”

@Vedran J

Juniorske rukometne reprezentativke Bosne i Hercegovine savladale su u finalu turnira u Tuzli selekciju Belgije rezultatom 27:26.

Tako su naše rukometašice osvojile turnir sa maksimalnim učinkom i pokazali da ženski rukomet u Bosni i Hercegovini ima perspektivnu generaciju sa kojom je potrebno raditi u narednim godinama, kako bismo stvorili reprezentaciju koja će biti konkurentna na inostranoj sceni.

Selektorica naših rukometašica Kornelija Rajković Leko rekla je da je selekcija od samog početka razmišljala o prvom mjestu.

“Mi se ne bismo okupili da nismo mislili da radimo ozbiljno. Ja ovu pobjedu posvećujem svim ‘nevjernim Tomama’, svim onim koji su sumnjali u nas. Ova pobjeda ne ide nama, poklanjamo je njima. Kao prvaci smo se plasirali na Interkontinentalni kup. Ipak, danas nas pustite da proslavimo, zaslužili smo nakon mukotrpnih posljednjih mjesec dana. Nije bilo lako, od prvog dana. Dosta negativnosti je bilo oko nas, od prvog dana. Nažalost, od ljudi koji su cijeli život u rukometu, ali smo pokazali da imamo kvalitet i jako puno prostora za napredak. Šteta bi bila da se prestane raditi sa ovim curama. Nadam se narednim okupljanjima i još većem broju cura”, rekla je Rajković Leko poslije utakmice.

Pokrovitelji: Vlada TK, Grad Tuzla, Općina Lukavac

Generalni sponzori: Colosseum, GBT, BH Pošta i BH Telecom

Zlatni spoznori: RMU Banovići, Turbo Trade, OAZA i Violeta

Sponzori: GIPS Tuzla, Agroturizam Marića Gaj, Orbiter, TransTurist, NLB Banka

Prijatelji: Autoherc, Piemonte, Grin, Cicerprom, Bingo.

Facebook Comments