Helena Ćurić: Osjećaj je neopisiv

Helena Ćurić: Osjećaj je neopisiv

@Vedran J
Helena Ćurić

Juniorske rukometne reprezentativke Bosne i Hercegovine savladale su u finalu turnira u Tuzli selekciju Belgije rezultatom 27:26.

Tako su naše rukometašice osvojile turnir sa maksimalnim učinkom i pokazali da ženski rukomet u Bosni i Hercegovini ima perspektivnu generaciju sa kojom je potrebno raditi u narednim godinama, kako bismo stvorili reprezentaciju koja će biti konkurentna na inostranoj sceni.

Helena Ćurić je odigrala sjajan turnir i na kraju je sasvim zasluženo proglašena za najbolju igračicu u finalu kada je naša reprezentacija u pitanju. Po završetku utakmice, rukometašica Dubice bila je više nego sretna i ponosna na svoje suigračice iz reprezentacije.

“Neopisiv je osjećaj biti dio ekipe i jedne generacije reprezentacije Bosne i Hercegovine i osvojiti jedan ovakav turnir”, kazala je Ćurić.

Što se tiče nagrade za najbolju rukometašicu u finalnoj utakmici, Ćurić kaže da je to veliki podstrek za nju.

“Sigurno da je to još jedan veliki motiv da u narednom periodu što bolje treniram i dodatno napredujem. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su vjerovali u nas, kao i ljudima koji su nam omogućili sve uslove za treniranje i da danas budemo prvi. Imali smo malo vremena, bilo je teško, ali pokazali smo zajedništvo, složnost koje se vidjelo na terenu”, rekla je Helena Ćurić na kraju razgovora.

Pokrovitelji: Vlada TK, Grad Tuzla, Općina Lukavac

Generalni sponzori: Colosseum, GBT, BH Pošta i BH Telecom

Zlatni spoznori: RMU Banovići, Turbo Trade, OAZA i Violeta

Sponzori: GIPS Tuzla, Agroturizam Marića Gaj, Orbiter, TransTurist, NLB Banka

Prijatelji: Autoherc, Piemonte, Grin, Cicerprom, Bingo.

Facebook Comments