Vijesti

Otmica kao iz filma: Uspio se spasiti skokom iz vozila u pokretu
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, uhapsili su tri osobe, saopćili su iz MUP-a SBK.

Naime, 29. novembra 2016. godine u 22.30 sati u PS Donji Vakuf obratio se A. V., rođen 1991. godine iz Donjeg Vakufa, te prijavio da je u naselju Oborci, općina Donji Vakuf, dok je upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke Caddy, registarskih oznaka J42-A-242, presretnut od tri maskirane osobe, uz prijetnju vatrenim automatskom puškom.

Maskirane osobe su A. V. stavile PVC vrećicu preko glave te mu oduzele mobilni telefon. Nakon toga, prema prijavi, navedenim vozilom prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta poznatog pod nazivom Jarčišće, Oborci, općina Donji Vakuf, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, nakon čega je prijavio slučaj policiji.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja i materijalnih dokaza da su E. P.(1996.), M. H. (1996.) i M. J. (1997.), sva trojica iz Donjeg Vakufa, učestvovali u izvršenju navedenog krivičnog djela.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste ove osobe. Pretresom objekata koje koristi E. P. pronađeni su i oduzeti automatska puška s preklopnim kundakom i spremnik za municiju okvir u kojem se nalazio 21 komad metaka kalibra 7,62 mm.

Nakon završenih pretresa, E. P., M. H. i M. J. su privedeni u službene prostorije, gdje su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje predmetnog krivičnog djela, navode iz MUP-a SBK.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button