Pljuskovi u Tuzli tek u junu?

Pljuskovi u Tuzli tek u junu?

Više sunčanog vremena prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutrnjim satima, moguća je magla ili niska oblačnost. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovati će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu do 32 stupnja.

Jači pljuskovi i grmljavina na području Tuzle se prognoziraju za 2.juni u poslijepodnevnim satima. Temperature predviđene za Tuzlu u narednim danima će se kretati od 17 °C jutarnje, do 28°C dnevne.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.06.2018 (Petak)., više sunčanog vremena u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.06.2018 (Subota)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.06.2018 (Nedjelja)., sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju u zapadnim, istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

 

 

Facebook Comments