Stižu nam vreli dani – Prognoza vremena

Stižu nam vreli dani – Prognoza vremena

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U drugom dijelu dana opšta slika će biti nešto lošija, usljed visokih temperatura i pojačanog osjeta sparine.

U srijedu, 30.05.2018., prije podne pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti dosta niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C.

U četvrtak, 31.05.2018., više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C.

U petak, 01.06.2018., više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Facebook Comments