DAN POLICIJE TK: Stanje sigurnosti na zadovoljavajućem nivou (VIDEO+FOTO)

DAN POLICIJE TK: Stanje sigurnosti na zadovoljavajućem nivou (VIDEO+FOTO)

@Vedran J

Tradicionalnim svečanim defileom vozila, policijskim postrojavanjem i polaganjem cvijeća na spomen obilježje ispred zgrade MUP-a TK, danas je obilježen 22. maj – Dan policije našeg kantona.

Prema riječima Huseina Topčagića, ministra unutrašnjih poslova u Vladi TK, stanje sigurnosti na području našeg kantona je izuzetno povoljno.

“Strateški i programski ciljevi Ministarstva unutrašnjih poslova TK su ostvareni i za sada imamo zadovoljavajuće stanje kada su u pitanju kriminalitet, javni red i mir te saobraćaj. Dan policije TK je prilika da najboljim uručimo pohvale, novčane nagrade i unaprijeđenja policijskih službenika. Povećali smo za 6% plate policijskim službenicima, tako da možemo biti zadovoljni onim što smo uradili prethodne godine”, istakao je Topčagić.

Policijski komesar MUP-a TK, Dževad Korman izjavio je kako je ovaj dan prilika da se svi zajedno prisjetimo poginulih pripadnika policije, koji su dali svoje živote u odbrani BiH ili vršeći neku drugu policijsku dužnost.

“Današnji defile vozila i kordon policije ne predstavlja nikakvu demonstraciju sile. To je prikaz našim građanima da mogu računati na jednu dobro opremljenu, uvježbanu i profesionalnu policiju koja u svakom trenutku, i bez kompromisa djeluje radi zaštite svih građana. Želio bih se zahvaliti Vladi TK koja je dala veliki doprinos u opremanju naše policije, tako da u ovom momentu možemo reći je nivo opremljenosti naše policije na zavidnom nivou”, dodao je Korman.

Obilježavanje 22. maja – Dana polcije TK završeno je Svečanom akademijom koja je danas održana u Velikoj sali BKC TK.

Facebook Comments