SportU fokusu

VEDRAN JAHIĆ: IHF/EHF Women's Trophy 2018 – najznačajniji turnir za bh. rukomet!
Ženski reprezentativni rukomet vraća se u BiH na velika vrata. Nakon nekoliko godina stagnacije i nepostojanja ženskih reprezentativnih selekcija, odlučeno je da 2018. bude godina ženskog rukometa u BiH.

Evropska rukometna federacija (EHF) odlučila je stoga da podrži nastojanja i aktivnosti Rukometnog saveza BiH, te je Tuzli dodijelila organizaciju “IHF/EHF Women's Trophy 2018” za juniorke.

Možda će Vas zanimati i:

“Ovaj turnir je jedan od najznačajnijih turnira kada je ženski bh. rukomet u pitanju. EHF (Evropska rukometna federacija) i IHF (Svjetska rukometna federacija) odlučili su pružiti priliku BiH i Rukometnom savezu BiH da organizuju jedan jako značajan turnir. BiH će na turniru imati svoje predstavnike, i ne samo igračice i svoju juniorsku reprezentaciju već i predstavnike u suđenju. Ivan Šarac i Ivan Džolić će biti dvojica sudija iz BiH, a tu je i  Vladimir Jović, oficijelni EHF delegat. Vjerujem da će ovo biti sjajna prilika za promociju ženskog bh. rukometa kao i rukometa općenito”, kazao je Vedran Jahić, PR turnira IHF/EHF Woman's Trophy 2018.

Ženska juniorska reprezentacija BiH za turnir se okuplja od 24. do 27. maja u Lukavcu, gdje se priprema za turnir koji počinje 29. maja svečanim otvaranjem u 18 sati.

“Selektorica Kornelija Rajković Leko napravila je uži izbor od 18 članica, od kojih će njih 14 igrati po EHF pravilniku u zapisniku. Prvi dio priprema je bio u Grudama i uspješno je obavljen, a sada slijedi Lukavac gdje će se djevojke malo više upoznati i pripremiti te odigrati dvije pripremne utakmice sa Jedinstvom iz Tuzle i ekipom iz Brčkog. U ponedeljak 28-og nam stižu u Tuzlu, tu će imati također jedan trening. Prvi tim protiv kojeg će se naše djevojke boriti jeste Azerbejdžan”, dodao je Jahić.

Ovo je zaista godina novog početka ženskog rukometa u BiH. S toga dođite da podržimo naše mlade talente kako samo mi to umijemo.

Sunčica KeroševićKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button