NERMINA KUŠMIĆ JOGUNČIĆ: Volonteri su srce svih događaja

NERMINA KUŠMIĆ JOGUNČIĆ: Volonteri su srce svih događaja

@Vedran J
Nermina Kušmić Jogunčić

Kao što je već poznato, od 29. maja do 3. juna će se u Tuzli održati IHF/EHF Women’s Trophy – najznačajniji međunarodni turnir za ženski bh. rukomet.

Pripreme za početak turnira su u završnoj fazi. Organizatori svoj posao obavljaju prema predviđenom planu, a u cijelu priču biće uključen veliki broj volontera.

“Moram priznati da mi je, kada je odlučeno da Tuzla, moj grad, bude domaćin turnira, bilo izuzetno drago i ponosna sam na činjenicu da upravo u gradu sporta će da oživi ženski reprezentativni rukomet. Kako se bliži početak turnira, posla je sve više i više kao i mnogo odgovornosti”, rekla je za Kameleon Nermina Kušmić Jogunčić, bivša rukometašica i koordinatorica volontera.

Popularna “Kušma” smatra kako će ovaj turnir mnogo ovisiti o volonterskom sektoru.

“Volonteri su srce svih događaja. Neka od naših zaduženja jesu doček svih naših učesnica kao i to da njihov boravak u ‘gradu soli’ učinimo što ljepšim, po njih lakšim i da iz BiH odu sa lijepim uspomenama. Pored toga, tu smo da s tehničke strane pripomognemo održavanju svih utakmica tokom ovih pet dana i da taj dio prođe bez ikakvih propusta. Naravno, u toku ovih pet dana bićemo na raspolaganju svim ostalim gostima, koji se u bilo kom trenutku osjete da trebaju neku pomoć, mi smo tu da to riješimo. Primijetila sam da među timom volontera vlada ogromna doza pozitivne energije i svi željno iščekujemo turnir. Velika nam je želja da svojim doprinosom učinimo ovaj turnir uspješnim i vratimo rukomet na mjesto koje mu pripada”, kazala je naša sagovornica.

Za kraj ćemo dodati kako je Nermina Kušmić Jogunčić zadužena za koordinaciju ukupno 60 volontera.

Related Posts

Facebook Comments