FOTO: U subotu 23. međunarodna bicilistička utrka “TUZLA 25. MAJ”

FOTO: U subotu 23. međunarodna bicilistička utrka “TUZLA 25. MAJ”

@Vedran J

U organizaciji Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” Tuzla, u subotu, 19. maja, biće održana tradicionalna utrka “Tuzla 25. maj”. O tome smo razgovarali sa direktorom trke i trenerom “zmajeva”, Hajrudinom Trletom.

“Ova utrka održava se po 23. put, te je najstarija sportska manifestacija u državi. Posvećena je nedužno stradaloj mladosti naše Tuzle. Prvu smo trku organizovali davne 1996. godine i prvi smo tada u našoj zemlji organizovali jednu takvu međunarodnu manifestaciju. Tada smo imali u startu Talijane, Mađare i Hrvate, dok smo već naredne godine imali takmičare iz okruženja i regiona”, rekao je Trle u razgovoru za Kameleon.

Na utrci će u subotu učestvovati biciklistički klubovi iz osam zemalja – Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Belgije, Crne Gore i BiH. Ove godine voze sve kategorije, što znači da učestvuju kadeti, mlađi kadeti, juniori, elita, žene i mastersi svih kategorija.

“Krenut ćemo tradicionalno ispred Narodnog pozorišta Tuzla, zatim polažemo cvijeće i vijence na Kapiju, onda idemo na Aleju mladosti te u Simin Han gdje će biti zvaničan start trke. Trka će se voziti u dužini od 80 km, a kretati će se dionicom Tuzla – Tojšići – Kalesija – Sapna (okretište) – Kalesija – Tojšići – Donji Čaklovići. Na trci će biti i brdski Cilj u spomen pokojnog Nebojše Petrovića i dva prolazna cilja u spomen pokojnih Steve Radovića i Dejana Marića”, kazao je Trle, te dodao:

“Ovom prilikom bih želio da pozovem sve građane Tuzle i krajeva kroz koje prolazi trka da izađu da pozdrave takmičare te za učesnike u saobraćaju da imaju strpljenja, iako, naša policija zaista odradi dobar posao kada je obezbjeđenje u pitanju. Također se zahvaljujem svih medijima koji su podržali ovu trku, kao i Gradu Tuzla, Opštini Kalesija, BH Telecomu i M-Bike Shopu.”

Facebook Comments