Biznis

BINGO PONOVO INVESTIRA: U Živinicama posao za 350 ljudi!Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, zajedno sa direktorom kompanije “Bingo” Senadom Džambićem obišao je radilište na lokaciji pored hipermarketa Bingo Živinice, gdje je u toku izgradnja novog savremenog tržnog centra sa pratećim sadržajima.

Tržni centar Bingo Živinice će pored bogate ponude poznatih regionalnih i internacionalnih brendova, u svojoj ponudi imati i igraonicu za djecu, restorane sa izvrsnom gastronomskom ponudom, kuglanu, i što je najvažnije osigurat će oko 350 radnih mjesta.

“Sa zadovoljstvom mogu kazati da građani Živinica dobijaju jedan reprezentativan objekat, jedan tržni centar kakav zaslužuju, tržni centar koji će imati preko trideset hiljada metara kvadratnih, i u kojem će biti zaposleno negdje oko 350 ljudi. Općina Živinice prelazi polako u kategoriju jednog savremenog grada koji će imati na jednom mjestu sve”, rekao je Kamenjaković.

Dodao je da je lokalna zajednica prošlih četiri do pet mjeseci intenzivno radila da dođe do rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i da se dobiju sve dozvole koje su potrebne da se jedan ovakav objekat izgradi.

Voditeljica Službe marketinga kompanije Bingo, Tatjana Paunoski, navela je da je za očekivati da se u Živinicama napravi jedna lijepa priča kada je u pitanju izgradnja novog tržnog centra, jer je kompanija Bingo svoje početke i prvi veći centar imala baš u Živinicama.

“Izgradnja će se odvijati u dvije faze, prva faza bi trebala biti završena u ovoj godini, dakle, do Nove godine i ovdje na ovoj površini će biti hipermarket i podzemna garaža. U drugoj fazi izgradnje, tamo gdje se sada nalazi hipermarket, to ćemo srušiti i izgraditi novi dio tržnog centra Bingo gdje će se nalaziti restoran, kuglana, igraonica i poslovni prostori, odnosno praktično jedan retail park sa evropskim i svjetskim brendovima i buticima. Naravno, nismo zaboravili i na lokalne, za koje će se sigurno naći mjesta u našem novom tržnom centru Bingo. U pitanju je višemilionska investicija i zaista smo mnogo sredstava i resursa uložili ovdje, u ovaj dio Živinica, obzirom da smo ovdje i počeli nekako je očekivati od nas da ovdje zaista napravimo jednu lijepu priču. Prilaz će biti i sa jedne i sa druge strane objekta, dakle dolazit će i iz centra grada, i sa magistralnog puta. Očekujemo da će ovdje biti zaista velika posjeta, ne samo lokalnog stanovništva, i stanovništva sa područja Tuzlanskog kantona, nego i onih koji su u prolazu prema ostalim regijama Bosne i Hercegovine. Obzirom da smo mi ovdje lokalni, domaći, ovo se ništa ne bi realizovalo bez pomoći općinskih službi kojima ovom prilikom zahvaljujemo, jer je u posljednjih nekoliko mjeseci urađeno zaista mnogo posla i iz tog razloga će izgradnja ovog centra da bude jako brzo gotova”, kazala je Tatjana Paunoski, saopšteno je iz opštine Živinice.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button