Monstrum koji je na okrutan način ubio svoje roditelje danas osuđen na 40 godina zatvora!

Monstrum koji je na okrutan način ubio svoje roditelje danas osuđen na 40 godina zatvora!

Ubica roditelja iz Čiste Velike, 20-godišnji Tin Šunjerga, u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno proglašen krivim za dva teška ubistva na okrutan način i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Kaznu mu je izrekla predsjednica sudskog vijeća sutkinja Sandra Radanović. Za svako ubistvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, piše Jutarnji list.

Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je uslovnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom pažnje od tri godine.

Šunjerga je 25. marta prošle godine u Čistoj Velikoj najprije pištoljem ubio majku Silvanu na porodičnom imanju, a kasnije u garaži porodične kuće i svog oca Marina, splitskog specijalca.

I ocu i majci pucao je u potiljak iz neposredne blizine, a smaknuću Silvane Šunjerge svjedočio je njegov prijatelj. Tin ga je, nakon što je obio porodični sef i ukrao očev pištolj, pozvao da ide s njim u polje gdje mu rade roditelji. Nakon što je hladnokrvno ubio roditelje kojima je bio jedinac, Tin je otišao kod prijatelja na zabavu.

Teretilo ga se za počinjenje dva teška ubistva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, a drugookrivljeni 20-godišnjak je bio optužen zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Facebook Comments