Danas nestabilno, a do nedjelje ovakvo vrijeme …

Danas nestabilno, a do nedjelje ovakvo vrijeme …


Danas u Bosni i Hercegovini se nastavlja period nestabilnog vremena. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju lokalni pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak, 18.05.2018., sunčanije u Hercegovini. U Bosni više sunčanog vremena prije podne. Po kotlinama će biti magle ujutro. U drugom dijelu dana u Bosni se prognoziraju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

U subotu, 19.05.2018., sunčanije dio prijepodneva. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Od sredine dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najmanja vjerovatnost za padavine je na jugu Hercegovine, Krajini i sjeveru Bosne. Vjetar slab, u Hercegovini jugozapadnog smjera, a u Bosni istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju, 20.05.2018., prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

Video u fokusu


Facebook Comments