Profesor optužen za pedofiliju nesmetano radi u TRI ŠKOLE

Profesor optužen za pedofiliju nesmetano radi u TRI ŠKOLE

Srednjoškolce na području Daruvara i Bjelovara poučava profesor s pravomoćnom optužnicom za spolno zlostavljanje djece, javlja hrvatski RTL.

Još je šokantnije to za optužnicu znaju u Ministarstvu obrazovanja, a za nju zna i bjelovarsko-bilogorski župan, no, nitko ne reagira.

Sporni profesor koji i dan danas radi s djecom u nekoliko škola optužen je za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina.

Direktorica  jedne srednje škole u Bjelovaru tvrdi da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

– Ja samo mogu reći da smo mi potpuno poštivali postupak, imamo sve potvrde da kolega nije kažnjavan – rekla je ravnateljica Biljana Balenović.

Na pitanje što će sada, nakon spoznaje o pravomoćnoj optužnici, učiniti – kazala je novinarima da više nema izjava.

Profesoru je optužnica potvrđena 1. marta u Šibeniku. Na bjelovarskom području radi u nekoliko škola, čak i u jednoj daruvarskoj. RTL je pokušao kontaktirati i druge škole u kojima radi, ali odgovor nisu dobili.

O svemu ovome Anita Papa iz udruge Lavice obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo obrazovanja, ali i bjelovarsko-bilogorskog župana.

– Nitko se nije udostojio uopće poslati odgovor. Koliko sam upoznata, niko nije čak ni obavijestio direktore tih škola – ističe Anita Papa iz udruge Lavice.

Ministarstvo je reagiralo tek na novinarski upit, jednom rečenicom.

– Odmah po primitku, podnesak je upućen u proceduru radi daljnjeg postupanja odnosno provođenja upravnog postupka i postupka nadzora.

U posljednjih pola godine, ovo je već drugi slučaj da profesor optužen za takvo djelo – radi s djecom, javlja RTL.

Facebook Comments