MALI RAJ ZA LJUBITELJE KOŠARKE: U Tuzli održan II Festival Minibasket lige (FOTO)

MALI RAJ ZA LJUBITELJE KOŠARKE: U Tuzli održan II Festival Minibasket lige (FOTO)

@Vedran J

Velika dvorana Mejdan u nedjelju je bila pravi mali raj za ljubitelje košarke. Naime, održan je II Festival Minibasket lige na kojem su učešće uzeli klubovi i škole košarke sa područja Grada Tuzla.

Ukupno 9 ekipa u obje konkurencije i tri starosne kategorije (2005/2006., 2007/2008., 2009/2010.) odigralo je 18 utakmica koje nisu imale rezultatski značaj, a cilj je prije svega bilo druženje mališana i mališanki koji su pokazali svoje košarkaško znanje, ali i dozu borbenog duha.

II Festival Minibasket lige svečano je otvorila legendarna Razija Mujanović, koja je i ovim gestom pokazala kako iz srca podržava najmlađe da se, prije svega bave sportom.

Moramo istaći kako su na II Festivalu Minibasket lige igrale ekipe: ŽKK Jedinstvo Piemonte, KK Jedinstvo 1989, KK Twisters, KK Dragons, KK StarTz, OKK Sloboda I, OKK Sloboda II, KK Lions i KK ABC Basket, a aktivno učešće uzela su i dječica Specijalne olimpijade BiH.

Svi učesnici II Festivala Minibasket lige, uključujući i sportiste Specijalne olimpijade BiH predvođene Kadom Delić, na kraju su dobili vrijedna priznanja i pehare, što je jedan veliki motiv svima njima da nastave trenirati ovaj divni sport.

Za kraj ćemo pomenuti da je organizacija zaista bila sjajna, te da je publika, među kojima je bilo mnogo roditelja, rodbine i prijatelja svih 200-injak učesnika, sigurno mogla uživati u ovom sportskom danu.

Facebook Comments