Đorđu Balaševiću roditelji nikad nisu bili na koncertu, dok smrt sestre nikada nije prebolio

Đorđu Balaševiću roditelji nikad nisu bili na koncertu, dok smrt sestre nikada nije prebolio

@Vedran J

Popularni kantautor Đorđe Balašević danas proslavlja 65. rođendan, a njegov život obilježili su događaji koji su često podsjećali filmski scenario. On je ostvaren kao uspješan muzičar, dobar suprug i otac, a na muzičkoj sceni prisutan je više od 35 godina, prenosi Blic.

Jedan od najtužnijih trenutaka u njegovom životu bio je kada mu je sestra preminula, o čemu gotovo nikada nije govorio za javnost.

“Suprugu Oliveru upoznao je kada je u Novi Sad došla iz Zrenjanina, sa stipendijom koju je dobila kao istaknuti sportista, olimpijski kandidat i reprezentativka u gimnastici. Bila je veoma siromašna i živjela je sa majkom u teškim uslovima. Za razliku od nje, Đorđe je živio u daleko boljim uslovima. Kad su se upoznali, odmah su se posvađali oko životnih principa, a Olja ga je osvojila kada mu je na plaži tražila da joj pričuva šnale pošto je išla da se kupa”, navodi isti izvor.

Jedan od tužnijih perioda u Balaševićevom životu bio je nakon rođenja kćerke Jovane. Naime, Đole ju je prvi put vidio tek mjesec dana nakon rođenja, jer je bio u vojsci i nije smio da prelazi granicu, a Olivera se zbog epidemije meningitisa, koja je tada vladala u Novom Sadu, porodila u Budimpešti.

Imao je ogromnu tremu kada je čekao da se rode Jelena i Aleksa, ali svoju djecu smatra najljepšim stvarima koje su mu se u životu desile.

Za velike praznike, ljetnje i zimske odmore nikada nije nastupao jer je želio da provodi vrijeme sa njima. Njegovi roditelji nikad nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, za koje im je uvijek čuvao dva prazna mjesta.

Izvor: Haber

Video u fokusu


Facebook Comments