KK GRADINA JURIŠA NA VIŠI RANG – Vladimir Mićanović uoči finala: Možemo osvojiti A-1 ligu!

KK GRADINA JURIŠA NA VIŠI RANG – Vladimir Mićanović uoči finala: Možemo osvojiti A-1 ligu!

@Vedran J

Pobjedom u polufinalnoj seriji A-1 lige nad ekipom Travnika, košarkaši Gradine iz Srebrenika drugu godinu zaredom izborili su plasman u finale doigravanja u ovom rangu takmičenja.

Prošle godine u finalnoj seriji bolja je bila ekipa Vogošće, a ove godine na megdan “plavim vitezovima” izlazi zenički Čelik. U najviši rang bh. košarke ulazi ekipa koja prva ostvari dva trijumfa.

“Za ekipu Gradine ovo je jedna od najuspješnijih sezona, s obzirom na rezultat od 18 pobjeda i samo dva poraza u toku regularnog dijela”, izjavio je u razgovoru za Kameleon Vladimir Mićanović, trener KK Gradina Srebrenik.

Za zeničku ekipu Mićanović ima samo riječi hvale, te smatra da su zasluženo izborili finale pobjedama nad ekipom Radničkog iz Goražda.

“Dobar su tim koji, što se tiče odbrane igra specifičnu košarku za A-1 ligu. Odbranu igraju po cijelom terenu, često je mijenjaju i jaki su na bekovskim pozicijama. Mi jesmo favoriti, ali serije na dvije pobjede traže uvijek dodatnu dozu koncentracije. Mi radimo, pripremamo se, ali moramo svoj kvalitet pokazati na terenu i nadam se da uz dobar pristup možemo osvojiti prvenstvo”, istakao je Mićanović uoči prve finalne utakmice.

Za utakmicu sa Čelikom, koja je na rasporedu u nedjelju, 13. maja 2018. godine sa početkom u 19.30 sati u Sportsko-rekreativnom centru Srebrenik, pod upitnikom je samo jedan igrač.

“Rusmir Grošić ima povredu noge, jučer nije trenirao, tako da ćemo procijeniti do nedjelje da li može da igra. Svi ostali su zdravi i spremni za nastup”, dodao je trener Gradine.

KK Gradina ima još jedan problem, a on je infrastrukturne prirode. Na upravi kluba je da ubrzo nađe rješenje kako bi se postavio parket u dvorani SRC Srebrenik, da bi ekipa mogla igrati utakmice u najvišem rangu bh. košarke ukoliko izbore plasman.

“Na nama je da osvojimo ligu, a uvjeren sam da ljudi u klubu ostvaruju kontakte sa sponzorima radi rekonstrukcije naše dvorane. Mogu reći da je u zadnja tri mjeseca urađeno mnogo. Uvedena je vanjska izolacija, spojili su dvoranu na gradsko grijanje, urađeni su i neki unutrašnji radovi na svlačionicama, a mi se nadamo da će uskoro biti postavljen i parket koji bi nam omogućio igranje u najvišem rangu bh. košarke”, zaključio je Vladimir Mićanović u razgovoru za Kameleon.

Facebook Comments