Amir Delalić najavljuje 2. Festival košarke u Tuzli: 8 ekipa, više stotina mališana i sjajno druženje

Amir Delalić najavljuje 2. Festival košarke u Tuzli: 8 ekipa, više stotina mališana i sjajno druženje

@Vedran J

U nedjelju (13. maj 2018. godine) u Velikoj dvorani Mejdan biće održan II Festival košarke tuzlanske Minibasket lige.

Prema riječima jednog od organizatora Amira Delalića, na turniru će uzeti učešće devet ekipa KS “TWISTERS”, KK “STARTz”, KK “JEDINSTVO 1989”, ŽKK “JEDINSTVO”, OKK “SLOBODA 1”, OKK “SLOBODA 2”, “DRAGONS”, ŠK “ABC BASKET” i KK “LIONS”.

“Biće to sjajno druženje između 350 i 400 dječaka i djevojčica koje smo podijelili u dvije grupe, 2005/2006. i 2007/2008. s tim da neki klubovi imaju i 2009/2010. godišta, pa ćemo napraviti jednu revijalnu utakmicu za najmlađe. Također, imamo dogovor sa Kadom Delić i Specijalnom olimpijadom BiH, gdje će se i ta djeca pridružiti nama na nekim utakmicama. To su sve utakmice revijalnog karaktera”, istakao je Delalić u razgovoru za Kameleon.

Velika dvorana Mejdan će u nedjelju biti podijeljena na dva terena, tako da će svi posjetioci u isto vrijeme imati priliku pratiti dvije utakmice.

“Za djecu je dolazak u Mejdan velika stvar. Oni košarku ne shvataju previše ozbiljno, njima je više do druženja. Svima na kraju dijelimo medalje, što je neka vrsta zahvalnice za čitavu sezonu, a djeca će sigurno osjetiti i potrebu da nastave da se bave ovim sportom i u budućnosti”, dodao je Delalić.

Prve utakmice kreću već od 10 sati, odmah nakon otvaranja turnira na kojem će se, osim organizatora i sponzora obratiti i legendarna Razija Mujanović, najbolja košarkašica BiH svih vremena i članica košarkaške Kuće slavnih.

SVI STE DOBRODOŠLI!

Related Posts

Facebook Comments